Novastar en The Opposites op Gladiolen 2014

Novastar en The Opposites op Gladiolen 2014

Het Olens festival voegt 22 nieuwe namen toe aan de affiche.

Maandag 3 maart 2014 — Het Olense muziekfestival Gladiolen vervolledigt de affiche van hun 15de verjaardagseditie met grote nieuwe namen. Op vrijdag 6 juni halen ze met Novastar een absolute topper binnen. De groep rond zanger Joost Zweegers is na 5 jaar radiostilte weer helemaal terug met een nieuw album. Naast het kersverse werk zullen uiteraard ook hun grootste klassiekers op de setlist staan.

Diezelfde dag staat een exclusief concert van de populaire Nederlandse hiphopgroep The Opposites op het programma. Zij doen dit jaar slechts een paar Belgische festivals en zullen met hits als “Thunder”, “Licht Uit” en “Broodje Bakpao” de tent op zijn kop zetten.

De stevige gitaren van The Sore Losers en de geniale gekte van Stubru-presentator Gunther D staan ook op de Mars Main Stage, terwijl op de DJ-podia ondermeer Nadiem Shah, The Mixfitz en Laston & Geo hun beats zullen laten weerklinken.

BOEKEL BOULEVARD

Zaterdag 7 juni start ’s namiddags met gratis optredens en veel randanimatie op het straatfestival Boekel Boulevard. Concerten van grote kindervriend Kapitein Winokio en coverband Storko worden afgewisseld met een Braziliaanse percussie-act, circusartiesen, graffitikunstenaars en nog veel meer. Tussendoor wordt er een reuzentaart aangesneden en gratis uitgedeeld om de 15de verjaardag van Gladiolen te vieren.

LEVELLERS EN KRAANTJE PAPPIE

De komst van publieksfavorieten Clouseau en Flip Kowlier op zaterdagavond werd eerder reeds aangekondigd. De legendarische Engelse folkrockgroep Levellers en de Nederlandse rapper Kraantje Pappie worden aan die line-up toegevoegd. Ook het jonge talent van Delv!s en King Dalton krijgt zijn plaats op het hoofdpodium terwijl DJ Bobby Ewing, Soul Shakers, DB Vox en vele anderen achter de draaitafels zullen plaatsnemen.

GEEN PRIJSSTIJGING

De voorbije jaren was Gladiolen telkens uitverkocht, een ticket in voorverkoop aanschaffen is dus aangewezen. Het festival houdt vast aan zijn democratische toegangsprijzen en voert voor het derde jaar op rij geen prijsstijging door. Alle info, het volledige programma en vip-, camping- en toegangstickets vind je op www.gladiolen.be

 

Novastar
The Opposites
Flip Kowlier
Coely
Clouseau
The Sore Losers
Kraantje Pappie