Gladiolen viert geslaagde 15de editie

Gladiolen viert geslaagde 15de editie

Mooi weer en gratis taart voor alle bezoekers

Maandag 9 juni 2014 — De organisatie van Gladiolen blikt terug op een geslaagde verjaardagseditie van Gladiolen. Meer dan 16.000 bezoekers zakten afgelopen Pinksterweekend af naar Olen. Daar werden ze getrakteerd op veel zon, sfeer, concerten en gratis taart.
Op zaterdagavond zag het er even naar uit dat de onweerszone die eerder al lelijk huis maakte in andere delen van het land, ook over Olen zou trekken. Er werd een crisisvergadering gehouden en de gemeentelijke crisiscel kwam bijeen.

Daarop werd besloten om zowel de kerk, het Boekelheem, de scholen de Kriebel en de Knipoog als de sporthal van Onze-Lieve-Vrouw Olen open te stellen voor festivalgangers, moest dit nodig blijken. De vijf locaties lagen op wandelafstand van het festivalterrein. De hulpdiensten stonden extra standby.

Via de informatieschermen op het festivalterrein en pushberichten in de Gladiolen app voor smartphones, werd het publiek van de maatregelen en mogelijkheden op de hoogte gebracht. Wie vragen had, werd doorverwezen naar de vele stewards op het terrein. Hierdoor kon het publiek met een veilig gevoel verder feesten.

Eerder die dag had de organisatie hun belofte nagekomen dat ze zouden trakteren met een gratis taart voor alle bezoekers. Tijdens Boekel Boulevard, het gratis straatfestival op zaterdagnamiddag, werd de reuzetaart opgediend.

Tijdens het festival zelf konden de bezoekers genieten van topconcerten van Clouseau, Levellers, Novastar, The Sore Losers, Coely en vele anderen.

 

© Foto's Jokko / Gladiolen